Har du immunbrist?

Gör testet om du misstänker att du eller ditt barn kan ha immunbrist. Svarar du ja på en eller flera frågor bör du kontakta din läkare.

Vuxna

1. Har du haft 4 eller flera antibiotikakrävande luftvägsinfektioner (ex. öroninflammationer, bihåleinflammationer eller lunginflammationer) på ett år?

svar svar

2. Har någon i familjen en primär immunbristsjukdom?

svar svar

3. Har du haft 2 eller flera röntgenverifierade bihåleinflammationer eller lunginflammationer under en period av 3 år?

svar svar

4. Har du haft 2 eller flera svåra bakteriella infektioner såsom inflammation i skelettet, mjukdelarna, hjärnhinnorna eller blodförgiftning?

svar svar

Detta är några av de varningstecken som finns för primär immunbrist hos vuxna. De är framtagna av ledande läkare som träffar och behandlar patienter med primär immunbrist.

pdf Klicka här för att se samtliga varningstecken för vuxna.

Observera att detta test endast kan ge svar på om det finns skäl att misstänka om du har immunbrist. Diagnos kan bara ställas efter noggrann medicinsk utredning.

Om du svarat ja på en eller flera frågor bör du kontakta din läkare.


Barn

1. Har ditt barn haft 6 eller flera öroninflammationer med komplikationer på ett år?

svar svar

2. Har någon i familjen en primär immunbristsjukdom?

svar svar

3. Har ditt barn haft 2 eller flera bihåleinflammationer eller lunginflammationer under ett år?

svar svar

4. Har ditt barn haft 2 eller flera svåra bakteriella infektioner såsom inflammation i skelettet, mjukdelarna, hjärnhinnorna eller blodförgiftning?

svar svar

Detta är några av de varningstecken som finns för primär immunbrist hos barn. De är framtagna av ledande läkare som träffar och behandlar patienter med primär immunbrist.

pdf Klicka här för att se samtliga varningstecken för barn.

Observera att detta test endast kan ge svar på om det finns skäl att misstänka om ditt barn har immunbrist. Diagnos kan bara ställas efter noggrann medicinsk utredning.

Om du svarat ja på en eller flera frågor bör du kontakta din läkare.